Stihovi za manastire

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2018, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stihovi za manastire

U organizaciji odbora SPKD Prosvjeta u Austriji u Beču je održano književno veče Jasne Sofije Kosanović iz Štutgarta. Autorka, koja je rođena u Bijeljini, a živi i stvara u Nemačkoj, predstavila je svoja dela u prepunoj sali Hrama Svetog Save.

 Celokupan prihod ostvaren prodajom knjiga ove večeri, namenjen je za obnovu vodenice u manastiru Lovnica kod Šekovića u RS i pomoć manastiru Koporin kod Velike Plane.

Na promociji su, osim autorke, govorili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << otac Nenad Mihajlović, starešina Hrama Svetog Save i Svetlana Matić, potpredsednica Prosvete u Austriji.

Svojom duhovnom poezijom koju je čitala iz knjige "Tebe Bože ljubim svojom pesmom" i odlomcima iz romana "Portret muškarca u Parizu", autorka je oduševila publiku.

Zajedno sa Jasnom u Beč je doputovao i njen sin David, koji i sam od malena piše poeziju.

Posle promocije, Jasna Sofija Kosanović potpisivala je svoje knjige i razgovarala sa publikom.

"Često imamo prilike da čujemo pisce i pesnike iz otadžbine, ali ima ih mnogo koji stvaraju u rasejanju i bašje lepo što smo imali priliku da čujemo autorsku iz dijaspore", moglo se čuti od publike, koja je na ovu promociju došla u velikom broju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.