Srećna slava svim Nišlijama!

Izvor: RadioCity.rs, 03.Jun.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećna slava svim Nišlijama!

Budući da se ove godine gradska slava Sveti car Konstantin i carica Jelena pada 3. juna, u subotu, istog dana kada su i zadušnice, bdenje, liturgija, predaja labaruma i litija održani su dan ranije, u petak, tradicionalno u crkvi u parku Sveti Sava.
Svečanoj liturgiji ove godine prisustvovao je nešto manji broj sugrađana nego protekle.
Ipak, domaćin – gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ostali predstavnici grada, kao i predstavnici vojske na čelu sa generalom >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Milosavom Simovićem, upriličili su ovu manifestaciju.

Umesto prošlogodišnje tradicionalne predaje labaruma, zastave sa Hristovim monogramom koju je prvi put poneo Konstantin Veliki, u crkvi, velika povorka prvo je zatvorenim ulicama prošetala oko parka Sveti Sava, a zatim je centralno obeležavanje gradske slave nastavljeno uz nastup horova i solista Fakulteta umetnosti na platou ispred crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena.

U gradu se inače tokom gotovo cele ove nedelje održava više kulturnih i sportskih manifestacija, povodom gradske slave. Obeležavanje je počelo fenomenalnim unplugged besplatnim koncertom grupe Kerber na Keju, koji je Grad poklonio svojim građanima.
U Čairu se održava festival PozitivNI u subotu od 10 do 1 sat iza ponoći, a na Paliluli nas od 21 sat očekuje tradicionalno Palilulsko veče, takođe u sklopu slave grada Niša. Na platou na Nišavskom keju ispred spomenika Šabanu Bajramoviću od 20 sati svi ljubitelji džeza mogu da posete tri poklon koncerta u sklopu manifestacije "Čekajući Nišvil".
Veliko finale dogodiće se u nedelju, 4. juna u podne, kada će u centru Niša više od hiljadu zaposlenih u MUP-u učestvovati u svečanoj proslavi Dana policije, a građani će moći da vide helikoptersku i specijalne jedinice u simulaciji akcije oslobađanja talaca iz objekta u centru grada, kao i deo opreme i naoružanja.

Ulaz u sve objekte Narodnog muzeja se ne naplaćuje do 4. juna, a otvoren je i arheološki lokalitet Medijana.

Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.