Slava uz ikonu dortmundsku

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slava uz ikonu dortmundsku

Članice Kola srpskih sestara iz Osnabrika pri hramu Svetog Georgija proslavile su u nedelju svoju slavu Svetu Petku, ali su svečarske svetkovine trajale čitavu sedmicu jer je u hramu boravila čudotvorna ikona Presvete Bogorodice Mlekopitateljice - dortmundske.

Lomljenje kolača: Sveštenici sa Dušicom Kraft (levo) i Radenkom Petrocić (desno)  

Osnabrički vernici su raskošno okitili ikonu prirodnim cvećem kao i čitav hram. Ova ikona, iz isposnice Svetog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Save Srpskog u Kareji, ikonopisana je i ukrašena ljubavlju Svetogoraca po želji vernih Dortmundske parohije i njihovo je trajno vlasništvo.

Hram je svakodnevno bio otvoren za vernike koji su dolazili na poklonjenje i molitvu sa verom u isceliteljsko dejstvo svetinje. Procenjuje se da je bilo nekoliko stotina poklonika. Prošle srede i petka čitani su akatisti presvetoj Bogorodici, a najveća okupljanja su bila na liturgijama u subotu i nedelju kada su pred ikonom čitana molitvoslovlja prema željama pojedinaca.

  Slavska znamenja uz dve ikone  

Slavsku, nedeljnu liturgiju služio je protonamesnik Siniša Vujasinović kome je pomagao čtec Hadži Slaviša Janković. Kuma slave Radenka Petrović pripremila je slavska znamenja koja su ličila na prava remek-dela, a posle liturgije je pozvala brojne goste za svečarsku trpezu.

Simbolično preuzimajući parče slavskog kolača Dušica Kraft je preuzela kumstvo za narednu godinu.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.