Skulptura na platou kod hrama

Izvor: Studio B, 04.Mar.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skulptura na platou kod hrama

Studio B nastavlja da prati slučaj skulpture koja, kako saznajemo, već skoro pet godina stoji na platou između Hrama Svetog Save i Narodne Biblioteke.

Reč je o delu bosanskog slikara i redovnog profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu Mustafe Skopljaka. On za Studio B kaže da je skulptura nastala u okviru umetničke kolonije i da je po završetku izložbe ostala organizatorima.

Posle dva meseca sve skulpture su uklonjene, izuzev dela bosanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << umetnika. Još uvek nije poznato ko je odlučio da ona tu ostane i ko je zadužen za njeno održavanje.

Budući da o skulpturi niko nije vodio računa, drvena paleta na kojoj je postavljena prilično je uništena, pa postoji opasnost da se sruši.

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove kažu da je izdato rešenje da se skulptura prebaci na neko bezbednije mesto najkasnije do kraja nedelje, posle čega će biti odlučeno da li će i gde ponovo biti izložena.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.