Šarčević: Automatima za kafu i energetska pića nije mesto u školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2020, 03:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Automatima za kafu i energetska pića nije mesto u školi

Postavljanje automata za kafu, energetska pića i slatkiše u holu Osnovne škole "Sveti Sava" u Novoj Pazovi predstavlja samovolju direktora i čist biznis, kaže za "Kurir" ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar smatra i da nije u redu da se u osnovnoj školi postavlja aparat za kafu i slatkiše.

Šarčević kaže da povodom ovog slučaja nije nadležno Ministarstvo prosvete već Pokrajinski sekretarijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za obrazovanje, pa samim tim ne može ništa da preduzme kako bi odgovorni za ovaj propust snosili posledice.

On je objasnio da Vojvodina ima autonomiju u obrazovanju i da imaju svoje sekretare, kao i da je za ovaj slučaj nadležna njihova pokrajinska inspekcija.

Za tako nešto bi odluku trebalo da donese učenička zadruga i Savet roditelja, koji u ovom slučaju nisu konsultovani, napominje ministar.

Prema pisanju lista, cene proizvoda su četiri puta skuplje nego u prodavnicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šarčević: Automatima za grickalice i energetska pića nije mesto u školama

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2020

Postavljanje automata za kafu, energetska pića i slatkiše u holu Osnovne škole "Sveti Sava" u Novoj Pazovi predstavlja samovolju direktora i čist biznis, kaže za "Kurir" ministar prosvete Mladen Šarčević...Ministar smatra da nije u redu da se u osnovnoj školi postavlja aparat za kafu i slatkiše...Šarčević...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.