Izvor: B92, 20.Sep.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac kao robno-transportni centar

Šabac -- Deo industrijske zone od 600 hektara koji je u gradskom vlasništvu i izgradnja luke na Savi trebalo bi od Šapca da stvore robno-transportni i privredni centar.

Šabac će postati centar severozapadne Srbije, rečeno je danas prilikom posete premijera Srbije Mirka Cvetkovića.

Plan gradskih vlasti Šapca da 600 hektara u industrijskoj zoni prodaju investitorima je, rekao je premijer, dobar primer za podizanje poslovnog ambijenta.

Cvetković otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u Šapcu novu carinarnicu, rekavši da se nada da će ta carinarnica pomoći privrednicima šabačkog kraja da se lakše povezuju sa Evropom i svetom. Šabačka carinarnica do sada je bila smeštena u iznajmljenim prostorijama a njena izgradnja koštala je 380 mmiliona dinara.

Premijer Srbije je rekao da je za postizanje povoljnog ambijenta za investitora u Srbiji potreba sprega državne i lokalne vlasti.

"Država bi trebalo da obezbedi pravnu sigurnost, ali lokalna samouprava mora puno da uloži za privlačenje investitora", kazao je on tokom obilaska Severozapadne radne zone u Šapcu.

Cvetković je rekao da zajedničko delovanje Vlade Srbije i lokalne samouprave, kakvo se vidi u Šapcu, predstavlja primer stvaranja pozitivnog ambijenta za investitore.

Premijer je kazao i da u Srbiji već neko vreme postoji ravnoteža kursa i da izvoz raste.

Cvetković je obišao i fabrike Interkop, Ju-Es stil, Alas holding, Eliksir grupa.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.