SCENA ZA PONOS SRBIJE: Pogledajte kako je sinoć GRMELO kada su dečica pevala u slavu SVETOG SAVE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCENA ZA PONOS SRBIJE: Pogledajte kako je sinoć GRMELO kada su dečica pevala u slavu SVETOG SAVE (VIDEO)

Orilo se iz hiljade dečijih grla.

Juče je u Beogradu održana svečana akademija povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a tom prilikom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovan Ordenom Svetog Save prvog reda.

Tokom akademije veliki dečiji hor je izveo pesmu "Uskliknimo s ljubavlju", a njihovi perfektno usklađeni glasovi su odjekivali svečanom dvoranom Sava centra, na opšte oduševljenje svih prisutnih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Patrijarh Irinej je pre tokom uručivanja ordena rekao da ne smemo odustati od Kosova i Metohije, i tom prilikom je naglasio:

- Ono što se silom uzme, to se vrati, ali ono što se pokloni, to se nikada ne vrati! Ne smemo pokloniti ni pedalj naše zemlje.

Predsednik Vučić se zahvalio na velikoj počasti, i tom prilikom je jasno rekao šta misli o podelama u srpskom narodu.

- Vaša svetosti vaša preosveštenstva, časni oci, ni sam nisam svestan ordena koji ste mi dodelili. Nisam se ni nadao, nisam ni očekivao. Nisam želeo da laž postane večna. Ja želim dragi oci da Srbija bude večna. Zahvaljujem se što niste odlučili da se delimo na srpski i srbijanski kako od onih koji mi prete tako i onih koji vam lažu. Oni koji su ćutali na otcepljenje i nemo gledali kako nam iz zajedničke države izlaze svetinje. Ne treba nama Sveti Sava da nas izmiri. Zato sam vam beskrajno zahvalan. Orden koji ste mi dali obavezujem me da još više radim, da se borim za Srbiju na KiM da se borim za srpski narod zapadno od Drine i u Crnoj Gori. Da posle toga ostanem i postanem, prolazan i privremen uz nadu da će srpstvo i srbijanstvo postati jedno i da će istina pobediti laž - rekao je Vučić.

Kako je jedan SRBIN pre 75 godina pomogao u SPASAVANJU CELE EVROPE (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.