Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestni skup i šetnja za Olivera Ivanovića u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Ispred Platoa kod Filozofskog fakulteta počeo je protestni skup povodom godišnjice ubistva lidera GI "Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića", s kojeg građani traže da se pronađu njegove ubice i nalogodavci. Građani će zatim krenuti u šetnju do Hrama Svetog Save.

Šetnja za Olivera Ivanovića krenuće od Platoa ispred Filozofskog fakulteta, preko Terazija, Ulicom Kralja Milana, preko Slavije, Bulevarom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oslobođenja do Hrama Svetog Save.

Na početku protestnog skupa, puštani su tonski zapisi sa izjavama Olivera Ivanovića. Okupljenima se obratio glumac Branislav Trifunović.

- U atmosferi straha se ne živi. Građani su uplašeni, ali niko nema pravo da svojim strahom ugrožava ostale. Oduprite se. Nas je ipak više - ovako je govorio Oliver Ivanović, ubijen sa šest metaka u leđa. Ni dan danas ne znamo ko ga je likvidirao ni ko je izgovorio "smaknite ga". Znamo samo ko nije - rekao je Branislav Trifunović.

- Ovo je memorijalna šetnja za Olivera Ivanovića, molim vas da ostavite pištaljke i transparente, šetaćemo u tišini, u čast Olivera Ovanovića - rekao je Branislav Trifunović okupljenima i dodao: Hoćemo odgovor na pitanje - ko je rekao "smaknite ga". Ko je naredio političko ubistvo Olivera Ivanovića? Sveće upalite na Slaviji, uključite lampe na mobilnim telefonima da osvetlimo nebo, da pokažemo ono što je Oliver rekao 20 dana pred smrt - "nas je ipak više". Idemo u šetnju za porodicu Olivera Ivanovića i za Olivera - poručio je Trifunović.

U Hramu Svetog Save u Beogradu jutros je održan pomen Ivanoviću  kojem su, osim članova porodice, prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i veći broj građana. Ispred prostorija Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) u Kosovskoj Mitrovici gde je Ivanović ubijen, danas su zapalili sveće i položili cveće članovi porodice, stranačke kolege, sugrađani i prijatelji.

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera GI SDP, kaže za N1 da se "političko sukobljavanje nastavlja i sa ubijenim Oliverom" i da je "vrlo aktuelno i sve žešće iz dana u dan".

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu obeležilo je u spomen sobi "Kosmetske žrtve" u Beogradu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića u prisustvu predstavnika Vlade Srbije, porodica žrtava, predstavnika Srpske desnice, ali bez članova Ivanovićeve porodice. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, međutim, uporno izbegavao da odgovori na pitanje kako komentariše spot Srpske liste uoči lokalnih izbora na Kosovu, emitovan na televiziji Most, koju finansira država Srbija, a u kome se Ivanović naziva izdajnikom.

Plato #ImaNasVise pic.twitter.com/QSV7oTnhrn— Dobar Loš Vučić (@AsomakumBrother) January 16, 2019

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.