Pronađena nova žrtva snežnih nanosa

Izvor: B92, 29.Jan.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena nova žrtva snežnih nanosa

Valjevo -- Jedna osoba na obroncima Medvednika se smrzla u snegu. U toku je potraga za dve nestale starije osobe u okolini Medveđe i Suvobora

Osoba koja je poginula u snegu je Miroslav Petronić (51), sekretar Osnovne škole "Ilija Birčanin" na Stavama, koji je pronađen mrtav na oko 300 metara od svoje kuće u selu Bobova.

Petronić se pretprošle noći vraćao sa Svetosavske zabave u školi, ali je ostao u snegu visokom oko jednog metra, kada je sa asvalta krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prečicom, preko livada, do svoje kuće.

On je živeo sam, a komšije je alarmirala njegova sestra iz Valjeva pošto joj se nije javljao na telefonske pozive. Pronađen je u snegu na oko 300 metara od kuće.

Uviđaj je obavila policija, a dežurni lekar valjevskog Doma zdravlja konstatovao je da je smrt nastupila zbog smrzavanja, mada nije isljučena ni mogućnost srčanog udara. Petronić će biti sahranjen sutra u 13 sati na seoskom groblju u Bobovi.

Potraga se nastavlja peti dan od nestanka Milutina Nikolića (75 koji je nestao na padinama Suvobora, izjavio je predsednik Mesne zajednice Dragan Vuković. Vuković je rekao da su snežni nanosi visoki preko dva metra i da su meštani sve do sinoć prevrtali sneg po prilaznim putevima njegovoj kući.

"U toku dana treba da stignu i psi koji će se uključiti u potragu", kazao je Vuković. Nikolić je nestao u sredu ujutru kada je na ovom području bilo najveće nevreme.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Valjevo: Sekretar škole se smrzao na smrt

Izvor: Mondo, 29.Jan.2012

Miroslav Petronić Beli (51), sekretar OŠ "Ilija Birčanin" na Stavama, pronađen je mrtav na oko 300 metara od svoje kuće u selu Bobova. Prijavljene još dve žrtve zime.

Nastavak na Mondo...

Tri žrtve mećave

Izvor: RTS, 29.Jan.2012

Snežna mećava odnela tri života u valjevskom kraju. Zbog visokih snežnih nanosa pojedine deonice u višim predelima Valjeva, Ivanjice i Sjenice i dalje nisu prohodne. Ekipe zimskih službi rade na raščišćavanju snega i probijanju snežnih pokrivača...U planinskim selima valjevskog kraja snežna...

Nastavak na RTS...

Treća žrtva mećave

Izvor: Danas, 30.Jan.2012, 00:38

Miroslav Petronić Beli (51), sekretar Osnovne škole „Ilija Birčanin“ na Stavama, pronađen je juče mrtav u snegu na oko 300 metara od svoje kuće u selu Bobova, na obroncima planine Medvedik.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.