Predavanje o Isusu Hristu u petak u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Nov.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o Isusu Hristu u petak u Nišu

Zašto je Isus Hrist koristio priče da bi propovedao, pokušaće da objasni paroh i profesor bogoslovije iz Sjedinjenih Američkih Država Miloš Vesin, u sali Svetosavskog doma Sabornog hrama u Nišu, u petak 9. novembra 2018. godine od 19 sati.

Isus je svoje učenje iznosio u vidu kratkih alegoričnih priča kojima je primerima iz svakodnevnog života prenosio duhovne pouke. Više o tome, zainteresovani za početke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << hrišćanstva, moći će da čuju sutra od oca Vesina koji je, kako navode iz Niške eparhije, predavač na mnogim crkvenim tribinama i univerzitetima širom Amerike, Kanade i Evrope.

Dva puta godišnje u maju i novembru dolazi u Srbiju gde organizuje javna predavanja, gde sa pravoslavnog gledišta govori o duhovnom životu savremenog čoveka, po čemu je postao poznat među Srbima u svetu - navode organizatori.

Otac Miloš Vesin je južnočikaški i lensinški paroh, gde živi više od četvrt veka, a i profesor je Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta u Libertivilu (SAD).

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.