Pravoslavlje u Muzičkoj školi

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavlje u Muzičkoj školi

U Kufštajnu je prvi put održana Svetosavska akademija za razliku od ranijih godina kada je akcenat proslave Svetog Save bio na recitacijama dece koja pohađaju veronauku. Ta praksa je nastavljena i dalje uz pomoć veroučitelja Dalibora Petrića, ali je program obogaćen predstavama i folklornim nastupima.

U sali Muzičke škole upriličena je akademija, a učestvovala su deca isključivo ove parohije.

Mališani koji su uključeni u Pravoslavnu radionicu i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << okviru nje u Školu srpskog jezika, pripremila su zajedno sa nastavnicom Marijom Gavrilović dve predstave.

Program je otvorila predstava "Sveti Sava i golubica" koju su izvela starija deca. Tri devojčice mlađeg uzrasta su glumile u predstavi "Pčela i muva", a dva dečaka su se predstavila pričom u stihu "Deda i unuk".

Folklorno društvo koje takođe deluje pri crkvi, a u okviru Pravoslavne radionice, KUD "Sveti Visarion", pod vođstvom koreografa Tanje Vujanović, izvelo je "Igre iz Azbukovice" i "Igre iz Šumadije".

Gosti akademije su bili KUD Polet iz Vergla i klub "Petar Kočić" iz Figena, čiji su članovi takođe deca kufštajnske parohije. Na kraju zvaničnog dela programa deca su recitovala pesmice, a potom su podeljeni paketići.

Kumovi slave su bili porodica Knežević iz Kufštajna, koja je velikodušnim prilozima pomogla ovu bogatu proslavu.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Gromka pesma Rastku

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2019, 04:02

U Osnabriku je Sveti Sava proslavljen molitveno i svečano. Posle liturgije u Hramu Svetog Georgija, u velikoj sali obližnje škole koja može da primi nekoliko stotina posetilaca, održana je svečana akademija, a potom i veliko narodno veselje...Liturgiju je služio osnabrički protojerej-stavrofor...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.