Izvor: Blic, 17.Maj.2022, 16:52

Posle više od pola veka: Patrijarh Porfirije i arhiepiskom ohridski 19. maja služe liturgiju pomirenja

Srpska pravoslavna crkva na svom sajtu zvanično je najavila da će 19. maja u Sabornom hramu Svetog Save u Beogradu patrijarh srpski Porfirije i arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan služiti liturgiju pomirenja, "čime će se vaspostaviti liturgijsko i kanonsko opštenje dve sestrinske crkve" u skladu sa odlukom Sabora SPC.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

 I srpske i makedonske vladike kriju uslove pomirenja

Izvor: Danas, 17.Maj.2022

Pod naslovom "radosna vest" Informativna služba SPC najavila je danas da će u četvrtak u Hramu Svetog Sve na Vračaru patrijarh srpski Porfirije (Perić) i arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan (Veljanovski), uz sasluženje svih arhijereja SPC i MPC - Ohridske arhiepiskopije, služiti svetu arhijerejsku...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.