Počeo popis samačkih staračkih domaćinstava (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 01.Feb.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo popis samačkih staračkih domaćinstava (VIDEO)

U Nišu je počeo popis samačkih staračkih domaćinstava sa ciljem da se utvrdi brojčano stanje i socijalni status ovih domaćinstava kako bi se izradile socijalne karte i utvrdilo na koji način može da im se pomogne, kaže gradski većnik Branislav Ranđelović. Projekat je finansiralo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, a realizuju ga „Pokret trećeg doba“ i Centar za socijalni rad „Sveti Sava“.
Neki od ciljeva ovog projekta su veće razumevanje u lokalnoj samoupravi za probleme sa kojima se susreću stari, iznalaženje novih načina za pomoć ovoj ciljnoj grupi, edukacija starije populacije o konkretnim uslugama socijalne zaštite na koje imaju pravo, kao i stvaranje baze podaka za socijalnu kartu.
Anketa koja će se obavljati u domovima anketiranih je izabrana kao najpouzdanija metoda, imajući u vidu da se radi o stanovnišvu koje najviše vremena provodi u svom domu iz raznih razloga. Anketare će, dodaje Ranđelović, naši stariji sugrađani lako prepoznati po karticama sa logoom Ministarstva prosvete na kojima piše „Anketar“.
Obrada podataka i konačno formiranje i definisanje izgleda baze će se realizovati u saradnji sa Centrom za socijalni rad, po okončanju popisa staračkih domaćinstava na terenu, gde će se i nalaziti gotova baza podataka. Popis bi trebalo da bude okončan u narednih nekoliko nedelja.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.