Pijanista Nemanja Egerić održao koncert u Svetosavskom domu, Impresija Miloja Milojevića i Koloda Debisija

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Okt.2023, 17:35

Pijanista Nemanja Egerić održao koncert u Svetosavskom domu, "Impresija Miloja Milojevića i Koloda Debisija"

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. Arsenija, pijanista Nemanja Egerić iz Niša održao je u utorak uveče solistički koncert u sali Svetosavskog doma pri Sabornom hramu u Nišu. Egerić je dela Debisija i Milojevića izveo na novom "Behštajn" klaviru, koji je već uveliko opravdao svoje "postojanje" u gradu na Nišavi.

Niška publika dugo nije imala priliku da sluša dela impresionista Kloda Debisija i domaćeg autora Miloja Milojevića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
Egerić je veoma vešto preneo duh impresionizma, a prisutni u sali Svetosavskog doma mogli su da kroz njegovo izvođenje "vide-dožive" slike Monea, Pol Sezana i drugih slikara istog pravca.

Kako sam kaže, Egerića najviše interesuje noviji muzički pravc.

Repertoar često sastavlja od tradicionalnih i savremenih kompozitora, kako bi kroz različitosti pronašao drugačija lica jedne umetničke istine.

Nemanja Egerić radi na Fakultetu umetnosti u Nišu i do danas je imao više od 100 nastupa.

Prijatelji koncerta, Pravoslavna Eparhija niška, NCPD "Branko" i Grad Niš.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.