Patrijarh u poseti Nišu povodom otkrivanja spomenika patrijarhu Irineju

Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2023, 18:56

Patrijarh u poseti Nišu povodom otkrivanja spomenika patrijarhu Irineju

Povodom o otkrivanja spomenika patrijarhu Irineju u subotu, 22. arpila od 12 sati, partijarh Porfirije doći će u Niš već 21. aprila u 16:30, kada će učestvovati u liturgiji i otvaranju izložbe u Svetosavskom domu posvećene upokojenom Partrijarhu.

Nakon dočeka partrijarha Porfirija u petak, kada Pravoslavna crkva obeležava Istočni petak zakazana je i liturgija slavljenja i veličanja Boga, da bi nakon toga od 18 sati otvorili izložbu.

U subotu 22. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na dan Svetih mučenika Evpsihije, od 8:30 biće održana Sveta Arhijeriska liturgija, a od 12 sati otkrivanje i osvećenje spomenika blaženopočivšem Partrijarhu srpskog G. Irinijeru u porti Saborne crkve u Nišu - najavljuju iz Eparhije niške.

Patrijarh Irinej bio je niški episkop od ustoličenja 15. juna 1975. do 2010. godine, punih 35 godina. Sa trona Eparhije niške izabran je januara 2010. za poglavara Srpske pravoslavne crkve, kao naslednik patrijarha Pavla i na čelu SPC bio je 10 godina, do smrti 20. novembra 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije na otkrivanju spomenika patrijarhu Irineju

Izvor: JUGpress.com, 05.Apr.2023

NIŠ..Patrijarh srpski Porfirije boraviće u poseti Eparhiji Niškoj 21. i 22...aprila...Tada će u porti niškog Sabornog hrama biti otkriven i osvećen spomenik..patrijarhu Irineju, objavila je Pravoslavana Eparhija niška na svom zvaničnom sajtu...Spomenik patrijarhu Irineju biće otkriven u subotu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.