Patrijarh pozvao na dijalog s mladima

Izvor: Politika, 24.Okt.2010, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh pozvao na dijalog s mladima

Kragujevac – Mladi u Srbiji uviđaju besputnost i bezidejnost vremena u kome živimo i sa njima se mora uspostaviti savremen dijalog, rekao je juče patrijarh srpski Irinej u intervjuu za crkveni radio šumadijske eparhije „Radio Zlatousti” uoči osvećenja hrama svetog Save u Kragujevcu.

„Mladi traže jedan drugačiji put i hvala Bogu mnogi ga nalaze u Crkvi, ali moramo naći način da sa njima uđemo u savremen >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dijalog”, rekao je patrijarh i naglasio „da i pored svih negativnih dešavanja, kojih, nažalost ima mnogo, ima i puno pozitivnih stvari, puno nade, utehe, ohrabrenja”, preneo je Tanjug.

Ocenjujući vreme u kome živimo kao vreme opšte sekularizacije, otuđenja naroda od duhovnih vrednosti, od Crkve i vere, patrijarh srpski je istakao da je veliki broj onih koji se vraćaju Crkvi, a da je utešno to što je reč mahom o mlađem svetu.

Tanjug

objavljeno: 24/10/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.