Patrijarh dao blagoslov da se u nedelju oglase zvona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh dao blagoslov da se u nedelju oglase zvona

Srpski patrijarh Irinej dao je blagoslov da se oglase zvona u Spomen hramu Svetog Save na Vračaru povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u nedelju, 11. novembra, u 12.30.

"Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej dao je blagoslov da se oglase zvona u Spomen hramu Svetog Save na Vračaru u nedelju, 11. novembra tekuće godine, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 12.30, a povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u kome je naš blagoverni narod zajedno sa blagočestivim klirom Srpske Pravoslavne Crkve, čvrsto stojeći na strani saveznika, podneo veliku žrtvu u odbrani slobode koju vekovima skupo plaća", navodi se u saopštenju pres službe Srpske pravoslavne crkve.

Kako se navodi, patrijarh Irinej doneo je tu odluku na predlog ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa i ambasadora Nemačke Tomasa Šiba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvona u Hramu će se u nedelju oglasiti povodom Dana primirja

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2018

U Hramu Svetog Save na Vračaru sutra će se u 12.30 oglasiti zvona povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, saopštila je Srpska pravoslavna crkva...Kako se navodi, patrijarh SPC Irinej dao je blagoslov da se oglase zvona na predlog ambasadora Velike Britanije i Nemačke, Denisa Kifa i Tomasa Šiba...SPC...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.