Izvor: Večernje novosti, 07.Jan.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej služi Božićnu liturgiju

U hramovima se čita poslanica arhijera SPC i patrijarha Irineja, kojom su pravoslavni vernici pozvani na međusobno razumevanje, ljubav i praštanje. U kripri Hrama Svetog Save u Beogradu u devet sati počela je Božnićna liturgija.Liturgiji, koju služi patrijarh Irinej, prisustvuju vernici i predstavnici drugih verskih zajednica.Božić, koji proslavlja rođenje Isusa Hrista, slavi se tri dana tokom kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << se vernici pozdravljaju tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!".Liturgije povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića održavaju se danas u gotovo svim pravoslavnim hramovima u zemljama regiona i širom sveta.U hramovima se čita poslanica arhijera SPC i patrijarha Irineja, kojom su pravoslavni vernici pozvani na međusobno razumevanje, ljubav i praštanje.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Božić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jan.2019

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju najveći pravoslavni praznik Božić, kojim se obilježava Hristovo rođenje. Dan prije Božića, obilježena je Badnja večer, koja najavljuje Božić. Pripreme za Božić počinju 40 dana prije 7. januara, kada počinje Božićni post. Vjernici koji slave...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.