PREDSEDNIK SRBIJE OBIŠAO JE SPECIJALNU BOLNICU SVETI SAVA: Bojim se novog talasa korone, biće to udarac za sve (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2021, 11:30

PREDSEDNIK SRBIJE OBIŠAO JE SPECIJALNU BOLNICU "SVETI SAVA": Bojim se novog talasa korone, biće to udarac za sve (FOTO/VIDEO)

Vučić je ovom prilikom obišao je i novu salu za neurointervencije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" u Beogradu (Nemanjina 2).

Predsednik Srbije prokomentarisao je Skupštinu Prištine i usvajanje Rezolucije o Srebrenici i genocidu, kao i to kako vidi susret sa Kurtijem i poruku Palmera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na pozivu za primenu sporazuma.

- Ja nisam siguran da neko u Prištini želi da čuje o poštovanju sporazuma, ali hvala Palmeru i svim prrijateljima u Americi - rekao je predsednik i dodaje:

- Ja sam vam najavio da će posle Crne Gore krenuti lavina priznavanja Rezolucije o Srebrenici, Priština nije čudo, samo potvređuje ono što sam rekao i najavio. Oni imaju faktičku valst na terenu i šikaniraju Srbe svakoga dana, ali nikakvom silom ni vojskom neće moći da sruše Srbiju - objašnjava Vučić i dodaje da ga samo brine kako će Srbija izaći na kraj sa ovim samo zbog ekonomije, budućnosti i napretka Srbije trenutno, to je ono što je ključno pitanje i problem, a Rezolucije i njihova priznavanja će se nastaviti, objašnjava Vučić.

Predsednik Vučić na pitanje o rekonstrukciji bolnice ili izgradnji nove bolnice "Sveti Sava" odgovara da niko trenutno nije kriv i odgovoran zbog dolaska u bolnicu, nije očekivao ovoliki broj novinara, ali da niko nije ugrožen.

- Brojevi zaraženih svakodnevno rastu i to je loše, plaše me novi sojevi, zato i gradimo bolnicu u Novom Sadu koja će do septembra biti gotova. Imamo lekove, imamo medicinare, lekove protiv korone, vakcine, i nemamo problem ni sa mašinama, bolnicama, ljudima... Ali svako povećanje broja zaraženih ubija ovu zemlju, ekonomiju, stopu rasta i zato je jako važno da pažljivo pratimo situaciju i sprečimo dalje širenje na vreme - rekao je predsednik.

- Postoje dve opcije što se bolnice tiče, da se uzme podzemna garaža i da se sve proširi, za to bi nam trebao veliki novac ili da nađemo čist plac gde ćemo uizgraditi novu bolnicu a da ovo iskoristimo u komercialne svrhe. O ovome ne mogu ja da odlučujem, o ovome odlučuju stručnjaci, mi smo tu samo da uradimo kako stručnjaci kažu - objašnjava Vučić pitanje o rekonstrukciji bolnice.

Predsednik Srbije objasnio je da je zdravstvo u Srbiji sve jače i da se svi time danas ponose.

- Ne razumem šta je zamerka i pridika, kažu, gradimo kutije... Ne, gradimo ustanove za lečenje ljudi i ja sam ponosan na naša ulaganja, a ti koji kritikuju, neka, to je demokratija. Uskoro krećemo na rekonstrukciji doma zdravlja u Borči zato što je zdravstvo simbol i suština neše zemlje. Više ćemo života sačuvati, bolje ćemo se osećati i imaćemo zadovoljnije zdravstvene radnike - ističe predsednik.

Vučić je prokomentarisao i godinu dana od protesta prošle godine zbog mera koje su u Srbiji donete radi suzbijanja virusa korona u našoj zemlji.

- Baš kada je korona krenula da bukti, oni su izašli na ulice i palili, rušili, tukli policajce, bacali na nju ograde, zauzeli Skupštinu... Znate li koliko bi u Britaniji bilo ubijenih da su upali u Skupštinu?! Na hiljade, a mi smo samo pohapsili napadače i pustili ih - objašnjava predsednik i dodaje da su izbori bili rizični, ali skup na protestima nije bio rizičan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.