ODBORNICA KOJOJ SMETA SVETI SAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 19:56

ODBORNICA KOJOJ SMETA SVETI SAVA

U nedostatku pravih argumenata protiv lokalne samouprave, opozicioni odbornik, napada školu i uloženi dečiji trud u pravljenje priredbe.

Nova epizoda pokušaja rušenja osnovnih tradicionalnih vrednosti zarad "5 minuta slave" svečano je "emitovana" i u Bačkom Petrovcu.

Glavna uloga u ovoj sapunici pripala je Martini Martinko Sabolčki iz lokalnog SSP-a, koja se obrušila na dečiju priredbu realizovanu u OŠ "Jan Čajak", kritikujući osnovce i školu zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obeležavanje školske slave "Sveti Sava", koja je u obrazovni sistem naše zemlje uvedena davne 1840. godine.

Kako bi opravdala svoju naknadnu političku ostrašćenost, probuđenu ulaskom u SSP, istakla je da "nijedan zakon ne predviđa mogućnost da se škole pretvaraju u bogomolje", istovremeno zaboravljajući da u srpskim školama, pored pravoslavnih, postoje i veroučitelji za decu islamske, katoličke i protestantske verske zajednice koji drže nastavu.

U slučaju da se neko izjašnjava kao ateista, zakonom je utvrđeno da ima apsolutno pravo da umesto veronauke pohađa drugi predmet - u ovom slučaju građansko vaspitanje, čime je ispoštovano demokratsko pravo svih građana naše zemlje, nezavisno od verske ili nacionalne pripadnosti, da slušaju predmete koje žele, a verounauka kao takva NIJE OBAVEZAN predmet.

Školska slava u ovom slučaju predstavlja poštovanje tradicije, koja podrazumeva i rezanje slavskog kolača i prisustvo sveštenstva.

Takođe, školsku slavu prave učenici zajedno sa svojim nastavnicima i ne obavezuje sve učenike da istoj prisustvuju, a deca ili odrasli koji ne žele da prisustvuju istoj, NISU U OBAVEZI DA DOĐU i gledaju svoje drugare/komšije/prijatelje iz školskih klupa, ulice ili minulih školskih dana, kako tom prilikom nastupaju.

S tim u vezi, na ovaj način odbornica Martina Martinko Sabolčki je ta koja pokušava da napravi jaz i razliku među našom decom, koja su uložila trud i vreme kako bi obežili svoju slavu.

Umesto da štiti decu i njihova prava, ova do juče apolitična odbornica, kako je i sama tvrdila-te na osnovu toga dobila glasove, na ovaj način dokazuje svoju novootkrivenu vernost političkoj stranci kojoj je pristupila.

Zbog svega navedenog, ukoliko u nedostatku potkrepljivih argumenata kojima bi diskreditovali aktuelnu lokalnu vlast, koristite dečiju priredbu u cilju dodvoravanja drugoj političkoj partiji i dospevanja u žižu lokalne političke javnosti, onda apsolutno promenite metode, a umesto kritike, pohvalite đake za  predanost i zalaganje u očuvanju sećanja na najvećeg srpskog provetitelja, te negovanja njegove nemerljive zaostavštine koju je ostavio Srbiji.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.