Nedelja Svetom Savi u čast trideseti put u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2020, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja Svetom Savi u čast trideseti put u Vranju

Izložbe, predstave, predavanja, književne večeri, koncerti i dečije priredbe, deo su programa 30. jubilarne “Svetosavske nedelje”. Manifestacija će biti otvorena 21. januara u vranjskom Pozorištu, a završiće se na Savindan, 27. januara, uz rezanje kolača u hramu Svete Trojice i Svetosavskim balom na kome će pojedincima i kolektivima biti uručene nagrade “Sveti Sava”.

Izložba “Kulturno i duhovno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << blago manastira Prohor Pčinjski” posvećena 950-godišnjici od izgradnje manastira biće otvorena 21. januara, prvog dana “Svetosavske nedelje”.

Dan nakon otvaranja manifestacije, predavanje na temu Studenički tipik održaće od 13 sati u Pozorištu profesor srednjevekovne književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu Maja Anđelković. Istog dana od 18 sati glumački ansambl vranjskog teatra, odigraće predstavu Princ se neće vratiti, a od 19:30 književno veče na kome će predstaviti svoj roman Adresa održaće Dragan Velikić. U okviru programa za decu gostovaće dečiji pisci Gordana Vlajić, Violeta Jović, Žikica Dimitrijević i Stevan Milošević.

Koncert srpske etno pevačice Danice Krstić, Vranjanci će moći da čuju 23. januara od 20 sati u zgradi Pozorišta.

Putuje bez puta i put se za njim rađa naziv je predstave koju će odigrati deca Predškolske ustanove “Naše dete”, 24. januara od 12 sati, u Domu Vojske. Od 19 sati na programu je predstava OŠ “Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje i polaznika Regionalnog centra za talente “Svetosavski put”. Veče će se završiti koncertom Muzičke škole Stevan Mokranjac iz Vranja.

Otvaranje izložbe likovnih radova učenika vranjskih škola, promocija lista Srećni dani i program “Učenici Svetom Savi u čast”, program je koji počinje u podne, petog dana manifestacije. Takođe, tada će biti uručene nagrade najboljim učesnicima na likovnom i literarnom konkursu povodom “Svetosavske nedelje”. Od 20 sati u Pozorištu će koncert održati operska pevačica Jadranka Jovanović.

Duhovna akademija Eparhije vranjske biće održana 26. januara od 19 sati u Pozorištu “Bora Stanković”, a poslednjeg dana nedelje Svetom Savi u čast proslave u školama počeće od 11 sati, rezaće se slavski kolač u Hramu Svete Trojice, a na Svetosavskom balu nagrade “Sveti Sava” dobiće najbolji pojedinci i kolektivi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.