Na Svetosavskoj akademiji uručene nagrade najuspešnijim učenicima i profesorima

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Svetosavskoj akademiji uručene nagrade najuspešnijim učenicima i profesorima

Savindan je slava đaka, studenata i profesora a najuspešniji su dobili Svetosavska priznanja. U Narodnom pozorištu u Beogradu održana je Svetosavska akademija, pod nazivom "Korak dalje".
Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da sva deca moraju imati uslove za kvalitetno obrazovanje.

"Slobodno možemo reći da slavimo osam vekova rada na obrazovanju nacije koji je započeo naš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sveti Sava. Zahvaljujući njemu i onima koji su sledili njegov put danas u Srbiji imamo preko milion učenika i studenata, preko 120 hiljada zaposlenih ljudi u oblasti obrazovanja i nauke. Imamo brojne ustanove i institucije i teško je to nabrajati. Posle dugih izazova koji su pred nama u ovoj godini bili, pre svega, mnogo toga što je započeto moramo da završimo, ali i da učinimo da održivi sistem i dalje nastavi da se razvija", rekao je ministar Šarčević na Svetosavskoj akademiji.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.