NEKA ŽIVI SRBIJA, NEKA ŽIVI NAŠ NAROD! Vučiću uručen orden Eparhije budimske prvog reda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2023, 16:46

"NEKA ŽIVI SRBIJA, NEKA ŽIVI NAŠ NAROD!" Vučiću uručen orden Eparhije budimske prvog reda (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u službenoj poseti Mađarskoj.

Prvog dana posete predsednik Vučić se u Sentandreji sastao sa episkopom budimskim Lukijanom, nakon čega mu je uručen orden Eparhije budimske prvog reda.

Vučić je rekao da je počastvovan što mu je uručen orden i da se SPC pomagalo koliko god se moglo.

- Ponosan sam za to što smo uradili za Hram Svetog Save. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ja sam beskrajno zahvalan SPC jer sam jedini predsednik koji je odlikovan ordenom Svetog Save - kazao je Vučić.

- Posebno srećan i počastvovan što sam bio gost Njegovog visokog Preosveštenstva Lukijana i što sam mogao mnogo toga da naučim o postojanju Srba u Sent Andreji i Mađarskoj. Zahvalan i našoj mađarskoj braći i prijateljima na velikoj podršci koju pružaju našoj Episkopiji. Biti Srbin bilo gde u svetu, posebno ovde u Mađarskoj, veliki je ponos i nada za budućnost - objavio je Vučić ranije na Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Sentandreji odlikovan ordenom Eparhije budimske prvog reda

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Avg.2023

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovan je danas u Preobraženjskoj crkvi SPC u Sentandreji ordenom Eparhije budimske prvog reda. “Počastvovan sam ordenom koji sam primio od vladike Lukijana. Onoliko koliko smo mogli pomagali smo našu crkvu. Ne samo Budimsku eparhiju, već širom...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Vučić: Biti Srbin bilo gde u svetu, posebno ovde u Mađarskoj, veliki je ponos (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 19.Avg.2023

Predsednik je danas odlikovan ordenom Eparhije budimske prvog reda

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.