Mladi ambasadori posadili pluća od cveća na niškom Bulevaru

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jun.2023, 13:58

Mladi ambasadori posadili pluća od cveća na niškom Bulevaru

Sa željom da ukažu na važnost kvaliteta vazduha i životne sredine Mladi ambasadori iz Niša, zajedno sa svojim kolegama iz Novog Pazara i uz pomoć radnika Mediane, posadili su cveće u obliku pluća u Parku Svetog Save.

"Želimo da uradimo nešto lepo za naš život i zajednicu";foto: S. V. Kvalitet vazduha u celoj Srbiji nije na zadovoljavajućem nivou, a iako tokom leta malo zaborave na sve, Nišlije dobro znaju sa kakvim se problemom suočavaju svake >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zime, ističe predsednica Mladih amabasadora Snežana Andrić. Zato su oni odlučili da simboličnom akcijom skrenu pažnju na problem.

Mladi su osmislili ideju kojom žele da ukažu na važnost kvaliteta vazduha i uopšte životne sredine. Želimo da uradimo nešto lepo za naš život i zajednicu, zato sadimo cveće u parku - simbolično u obliku pluća jer na taj način skrenemo pažnju na ono što sam je svima važno, a to je kakav vazduh udišemo. Cilj je da se podstaknu i angažujemo ljude u očuvanju životne sredine i da shvate koliko mala promena može imati pozitivan uticaj na sve - kaže Andrić.

"Mala promena može imati pozitivan uticaj na sve";foto: S. V. Ista akcija će uskoro biti organizovana u Novom Pazaru, gde će biti posađeno i drveće, a tokom leta biće organizovane i edukativne radionice za mlade o važnosti i potrebi da svako uradi nešto pojedinačno i tako doprinese poboljšanju kvaliteta vazduha.

Akcija sađenja cveća je deo projekta Eco Breath, nastalog sa idejom da se aktiviraju generacije mladih lidera širom Srbije. Projekat se realizuje uz podršku Mladih ambasadora iz Niša i Prismatica iz Čikaga, uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Srbiji.

Podsetimo, u kampanji za bolju kontrolu kvaliteta vazduha su i Južne vesti koje imaju svoje merače u svim većim gradovima s namerom "da građane niko ne laže".
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.