Ministar Jovanović posetio osnovne škole u Velikoj Plani i Smederevu

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 17:03

Ministar Jovanović posetio osnovne škole u Velikoj Plani i Smederevu

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović posetio je danas OŠ „Sveti Sava“ u Velikoj Plani i OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u Smederevu.

Te škole su projektom Povezanih škola dobile lokalnu računarsku mrežu i ultrabrzu optičku internet vezu brzine od 300 Mb/s i za učenike je organizovan poseban čas edukacije Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

"Sve osnovne i srednje škole u Srbiji, njihove matične i izdvojene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokacije su kroz projekat Povezanih škola dobile brzi internet preko Akademske mreže Republike Srbije - AMRES. U Velikoj Plani su to 22 lokacije, a u Smederevu 35. Dodatno sve matične lokacije osnovnih i sredih škola su dobile i lokalnu računarsku mrežu. Zahvaljujući Povezanim školama brzi internet je postao dostupan za 730.000 đaka i 100.000 nastavnika i profesora u Srbiji. U osnovnim školama „Sveti Sava“ u Velikoj Plani i „Jovan Cvijić“ u Smederevu danas je održan i poseban čas Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu koji intezivno radi na podizanju svesti i kontinuiranom održavanju edukacija o bezbednosti na internetu za učenike širom Srbije", istakao je Jovanović.

On je naglasio i da je Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu uvek na raspolaganju i da svako ugrožavanje dece u digitalnom okruženju može da se prijavi besplatno na broj telefona 19833 ili putem platforme Pametno i bezbedno.

"Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na interetu je za sada prvi i jedini institucionalni mehanizam u regionu koji se bavi prevencijom i reagovanjem na ugrožavanje dece u digitalnom okruženju. Centar i platforma Pametno i bezbedno su povezani sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, centrima za socijalni rad i domovi zdravlja, radi efikasnog i pravovremenog rešavanja svih prijava koji se tiču bezbednost dece na internetu", rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.