Izvor: BujanovackiGlas.info, 29.Maj.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti SŠ „S.Sava“ započeli matursko slavlje

BUJANOVAC, 29.maj 2017.- Mada se zvanično sutra završava nastava za učenike završnih razreda srednjih stručnih škola, 120 maturanata SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu danas svečano proslavlja završetak boravka u srednjoškolskim učionicama.

Naravno, izuzimajući polaganje mature, od 5. do 9.juna. Marko Petković, učenik četvrtog razreda koji će uskoro steći diplomu ekonomskog tehničara, pojašnjava da su >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << sa svečanošću malo poranili kako bi imali jedan slobodan dan do maturske večeri, zakazane za 31. maj u vranjskom restoranu „A 2“.
– Danas proslavljamo rastanak od škole u kojoj smo zajedno proveli četiri godine. Svesni smo da je sve to više neponovljivo. Sledi rastanak, ali ovo ostaje u našim srcima zauvek – kaže Marko, budući student prava.
I njegova školska drugarica, Stefana Tasić, kao i cela generacija, sa radošću su čekali ovaj dan, koji ih, kako veli, ponaosob vodi ka nekim novim životnim stazama.
– Ta nas na trenutak navede na pomisao da se rastajemo. Da, ali to je rastanak od naših dosadašnjih svakodnevnih susreta.
Prijateljstvo i druženje u školi i van nje ostaće neraskidivo i nezaboravno, ma gde odemo na školovanje. Jedno je sigurno, da nećemo dozvoliti da sve ovo divno, što nas čini srećnim, ode u nezaborav – poručuje Stefana iz živopisnog kola bujanovačkih maturanata, koje se vije dvorištem SŠ „S.Sava“, uz pratnju Duvačkog orkestra „Ćazine delije“.
Osim maturanata, u svečanoj ceremoniji uživanju i ostali učenici, koje narednih godina očekuju maturske radosti.
Ima i roditelja. Naravno profesori su uz svoje učenike. Razredne starešine, u istim majicama, sa istim natpisima i porukama.
Profesoru matematike, Nenadu Tasiću, razrednom starešini oglednog odeljenja komercijalista, ovo je, kaže, četvrta generacija maturanata koju izvodi u bujanovačkoj SŠ „Sveti Sava“. Jednako ponosan na sve njih.
Veselje iz školskog dvorišta, sa aktuelnom generacijom maturanata, tradicionalno je izašlo na gradske ulice i Karađorđev trg.
Na divljenje i radost sugrađana. Bar da se, dok traje pesma i igra, sete svoje mature, školskih dana, mladosti…
Maturanti, potom, proslavu nastavljaju u kafiću, u Zanatsko-trgovinskom centru „Balkan“. Jer, kako reče, jedan od prolaznika, maturant si samo jednom u životu.
Slavlje se ne prekida. Prekosutra je matursko veče, a pre odlaska u Vranje, defile u centru Bujanovca.
Početak oko 18 časova i 45 minuta. Ceo grad, ne samo manturanti, isčekuje ovaj trenutak. Događaj za pamćenje. Srećno!

Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

Slavlje maturanata u Bujanovcu

Izvor: JUGpress.com, 29.Maj.2017

BUJANOVAC..Učenici završnog razreda Srednje stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, njih 120, danas su svečano obeležili završetak svog obrazovanja...Uz trubače i uz igru, sa tugom u očima što se rastaju sa svojim profesorima i školskim drugovima, maturanti Stručne škole „Sveti Sava“...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.