Slavlje maturanata u Bujanovcu

Izvor: JUGpress.com, 29.Maj.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje maturanata u Bujanovcu

BUJANOVAC

Učenici završnog razreda Srednje stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, njih 120, danas su svečano obeležili završetak svog obrazovanja.

Uz trubače i uz igru, sa tugom u očima što se rastaju sa svojim profesorima i školskim drugovima, maturanti Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu rado su se prisećali o onome što >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je obeležilo njihov srednjoškolski život.

„Pomešana su mi osećanja”, kaže maturant Nemanja Nikolić.

Bojana Matić ističe da joj je ovo bilo najlepše doba koje će pamtiti po mnogo čemu, ali pred sobom sada imaju I maturski ispit.

“Ovo druženje ćemo nastaviti  I 31.maja kada cemo nakon defilea na Karađorđevom trgu proslaviti matursko veče.”

Profesori, koji su zajedno sa maturantima proslavljali završetak, svakako uspešanog perioda života, pomešanih  osećanja ponosni ali i  tužni, govorili su o ovoj generaciji uglavnom u superlativu.

Nenad Tasić, profesor matematike kaže da je zadovoljan generacijom. “ To su uglavnom  pametna  i lepo vaspitana deca”.

Sutra je završni dan i za osmake , a u 11 časova će oni dočekati trubače i uz njih proslaviti zadnji dan u ovoj školi . Proslava maturske večeri je zakazana prvog juna  nakon tradicionalnog  defilea na bujanovačkom Karađorđevom trgu.

Inače pripreme za završni ispit uveliko traju.

Završni ispit počinje 14. juna polaganjem srpskog odnosno maternjeg jezika, 15. juna je polaganje iz matematike dok je kombinovani test zakazan za 16. jun.

Dva dana nakon toga usledice preliminarni rezultati, na osnovu kojih će učenici imati okvirnu sliku o tome u koju školu bi mogli i da se upišu.

Konačni rezultati biće objavljeni 23. juna i nakon toga se kreće sa predajom lista želja.

Upis učenika u srednje škole odvijaće se 4.  i 5.  jula, a drugi upisni krug za kandidate koji nisu uspeli da se upišu u prvom krugu zakazan je za 7. jul.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.