Masovna tuča u ponoć

Izvor: Blic, 24.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna tuča u ponoć

KIKINDA - U dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava" u centru Kikinde, u ponedeljak oko ponoći, posle kraće rasprave izbila je masovna tuča u kojoj je učestvovalo osam mladića, od kojih su većina maloletni. Kako je juče saopštila policija, lakše su povređeni I.R. (14) i D.S. (14). U fizičkom sukobu su učestvovali Martin S. (18), Jovan J. (18) i četrnaestogodišnjaci P.P., J.Š., D.S., I.R., S.Đ. i D.S., svi iz Kikinde. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Policija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv svih učesnika u tuči.



Iako se dogodila u dvorištu škole, tuča nema veze sa učenicima Osnovne škole „Sveti Sava.

Kako nezvanično saznajemo, tuča je izbila na sportskim terenima u dvorištu škole gde je grupa mladića igrala fudbal i košarku. Do svađe je došlo kada je jedan mladić od drugog tražio da provoza motor, a kada mu vlasnik to nije dozvolio, izbila je čarka koja se pretvorila u fizički obračun. Tereni su, inače, osvetljeni i svima dostupni jer su uz pomoć lokalne samouprave i izgrađeni da bi omladina imala mogućnost da se u slobodno vreme bavi sportom.

- Sportski tereni nisu zaključani, jer su izgrađeni da budu dostupni ne samo učenicima već i rekreativcima. Postoji ograda, ali ne bi bilo svrhe ni da se zaključava, pošto svako ko hoće može da je preskoči. Tokom nastave, na sreću, nemamo problema niti ima međusobnih tuča učenika. Od prošle godine imamo dva školska policajca. Oni su prisutni u školi tokom čitavog dana, dok traje nastava - kaže Vitomir Radak, direktor OŠ „Sveti Sava".

Ova škola dežurstvo školskog policajca uvela je od 2002. godine i do sada u školi nije bilo nasilja i tuča učenika. Međutim, tokom leta zgrada je često bila na meti vandala koji noću svrate na sportske terene. I u septembru, pred sam početak školske godine, nepoznati počinioci gađali su prozore kamenicama, ali ih nisu porazbijali.

- Planiram da pokrenem širu akciju sa opštinom, policijom i nadležnim službama kako bi se sprečilo noćno divljanje mladića po školskim dvorištima. Iako deca do 14 godina nisu krivično odgovorna, mislim da bi odgovornost za ponašanje dece trebalo da imaju roditelji - kaže Radak.

Policija: Nema tuča u školama

U školama u Kikindi, kao ni u ostalim opštinama Severnobanatskog okruga, nema masovnih tuča. Od 54 srednje i osnovne škole u šest opština, prema podacima Policijske uprave, registrovane su samo dve manje tuče u aprilu, jedna u Novom Kneževcu, a druga u Tehničkoj školi u Kikindi.

- Za osam meseci bilo je šest bezbednosnih događaja u školama, dvorištima i u okolini škola. Registrovana su 43 krivična dela, od toga 20 u školama i dvorištima. Najviše je krađa mobilnih telefona, MP3 plejera i bicikala. Podneto je 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Od februara u školama je angažovano šest policajaca, pet u Kikindi i jedan u u Horgošu - izjavila je Radojka Radanović, portparol Policijske uprave.

Napad na školskog policajca

Erne K. (18) iz Horgoša nalazi se u pritvoru jer je prošlog petka u dvorištu Osnovne škole „10. oktobar" u Horgošu, najpre fizički, a potom i nožem napao školskog policajca. Protiv njega je podneta i krivična prijava, jer se sumnjiči da je počinio krivično delo ometanja službenog lica u obavljanju posla.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.