Kljajević u bolnici, suđenje odloženo

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kljajević u bolnici, suđenje odloženo

Zbog bolesti Gorana Kljajevića, jednog od optuženih u slučaju "stečajne mafije", suđenje odloženo.

Suđenje grupi poznatoj kao "stečajna mafija" odloženo je danas za 18. februar iduće godine jer je prooptuženi u tom procesu, bivši predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević u bolnici Sveti Sava zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Kljajević je juče pao u nesvest na suđenju pošto mu je sud zabranio da uloži prigovor na odluku da ga zastupa branilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po službenoj dužnosti Milan Birman kog mu je postavio sud, pošto je njegov izabrani branilac i brat Marko

Kljajević napustio suđenje u ponedeljak, revoltiran odlukama predsednika veća Dušana Vojinovića.

Sudija Vojinović juče Kljajeviću nije poverovao da mu nije dobro i izrekao mu novčanu kaznu od 150.000 dinara zbog nepoštovanja suda.

Kljajević se danas nije pojavio u sudnici, a izostanak je opravdan dokumentacijom iz bolnice u koju je smešten i prema kojoj nije u stanju da prati suđenje.

Sud je naložio da se obavi medicinsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja kako bi se utvrdilo da li je sposoban da nadalje prati i prisustvuje suđenju, koje je ušlo u završnu fazu nakon šest godina suđenja.

Optužnica protiv okrivljenih podignuta je u oktobru 2006, šest meseci nakon hapšenja osumnjičenih, a suđenje je počelo u januaru 2007.

Preciziranom optužnicom koja je sa 200 skraćena na 79 strana, tužilaštvo za organizovani kriminal je odustalo od više krivičnih dela, i štete koja se optuženima prvobitno stavljala na teret kao u slučaju prodaje KEB banke, oštećenja Fonda za razvoj Srbije, Poštanske štedionice, Ineksa.

Tužilaštvo je takođe odustalo od krivičnog gonjenja Svetlane Pantović-Brašnjević i sada su njom obuhvaćena 34 okrivljena.

Prvi na optužnici označen je Goran Kljajević, a pored njega kao organizatori pominju se beogradski advokat Nemanja Jolović, nekadašnji direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pijevčević, vlasnik "Eko produkta" Milinko Brašnjević, kao i nekadašnja direktorka "Poštanke štedionice" Jelica Živković.

Nekadašnji direktor "C marketa" Slobodan Radulović nalazi se u bekstvu i sudi mu se u odsustvu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.