Imenovani počasni članovi

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2019, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovani počasni članovi

Članovi Srpskog kulturnog centra u Ofenbahu proslavili su krsnu slavu Sveti Sava. Goste su dočekali domaćice slave Anđelka Crnogorac i Biljana Milovanović, a Svetosavsku himnu pevali su mališani Literarne sekcije "Ršum škole" koja radi u SKC pod pokroviteljstvom Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurta.

SKC je ovoga puta bio prepun članova i prijatelja centra, pa iako su klupske prostorije prilikom nedavnog renoviranja znatno proširene slobodnog mesta nije bilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

U okviru svetosavske proslave, imenovani su počasni članovi Srpskog kulturnog centra koji nesebičnim zalaganjem godinama daju doprinos u razvoju njihovog SKC, koji je ranije nosio sa ponosom i ime Jugoslavija Ofenbah. Počasni članovi su postali Ana Kirov, Dana Karamsali, Rada Čorlija, Ljubica i Obrad Gojković, Oskar Alt i Siminjika Janošević.

Slavski kolač lomilo je otac Simon Turkić sa domaćinima slave, familijama Milovanović i Crnogorac i gostima slave. Kumstvo slave za sledeću godinu preuzeli su Vukan i Marko Čorlija sa porodicama.

Svetog Savu sa članovima SKC zajedno su proslavili Vladimir Rajić, vicekonzul Generalnog konzulata u Frankfurtu i Krsta Prtljaga, predsednik Srpskog društva Dunav iz Honhajma na Majni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.