Humanitarna modna revija đaka večeras u Gimnaziji Sveti Sava

Izvor: Blic, 27.Dec.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna modna revija đaka večeras u Gimnaziji Sveti Sava

Maja Negrojević, Katarina Stijović, Rajna Tomić i Tamara Kijanović, učenice Gimnazije "Sveti Sava" organizovaće večeras u 20 sati humanitarnu modnu reviju u holu Gimnazije, koja se nalazi u Resavskoj 58.

San ovih devojaka je da postanu dizajnerke, ali i da svojim radom obraduju decu sa Kosova i Metohije.

Naime, sav novac od prikupljenih ulaznica koje koštaju simboličnih 150 dinara, one će iskoristiti za kupovinu novogodišnjih paketića za decu sa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Metohije.

- Oduvek smo želele da se bavimo dizajnom. Počele smo sa spremanjem revije i došle na ideju da sakupljeni novac od prodatih ulaznica i karata poklonimo deci sa Kosova. Nadamo se da će ih novogodišnji paketić razveseliti i vratiti im davno izgubljen osmeh sa lica - kaže Katarina Stijović, učenica trećeg razreda Gimnazije Sveti Sava.

Mlade dizajnerke se nadaju da će reviju podržati mnogi.

U kreiranju modela koje će nositi njihove drugarice iz Gimnazije pomogla im je dizajnerka Maja Davidovac, a u organizaciji psiiholog Gimnazije Anita Jakovljević i profesorka engleskog Snežana Vukadinović, ali i drugari iz trećeg razreda.

Neke od sašivenih haljina pokloniće mladim Romkinjama iz organizacije „Zajedno, zajedno” koje će takođe učestvovati u večerašnjoj modnoj reviji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.