Hristov put, kojim je Srbe poveo Sveti Sava, vodi u večni život

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hristov put, kojim je Srbe poveo Sveti Sava, vodi u večni život"

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je vernicima da samo jedan put vodi u večni život, a to je put Isusa Hrista kojim je Sveti Sava poveo srpski narod.

U besedi posle Svete arhijerejske liturgije u manastiru Svetog Save na Savinoj glavici u Donjem Grblju, kod Budve, mitropolit je podsetio da su Sveti knez Lazar i kosovski mučenici svojom krvlju zapečatili taj put >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i opredeljenje za Carstvo nebesko.

- Tim putem nas je vodio deset vekova i Sveti Jovan Vladimir, zetski kralj velikomučenik, prvi naš putevoditelj na tom putu koji vodi u život večni - naglasio je mitropolit Amfilohije.

Prema njegovim rečima, Sveti Sava se odlaskom na Svetu Goru odrekao zemaljskog i prolaznog da bi zadobio nebesko i neprolazno.

Mitropolit je podsetio da su ovaj narod oslobodili od paganskog mraka Sveti Sava i Sveti Simeon, a pre njih Sveta braća Kirilo i Metodije i njihovi učenici.

Mitropolit Amfilohije čestitao je današnji praznik manastirskom sestrinstvu, prisutnim vernicima i svim pravoslavnim Srbima.

- Na nekrstu se nikad ništa nije zdravo sagradilo, pa neće ni u budućnosti. Moramo se vratiti časnome krstu, Svetom Savi i Svetom Petru Cetinjskome - poručio je mitropolit Amfilohije.

Deca polaznici veronauke izvela su svetosavski program, a mitropolit im je podelio svetosavske poklon paketiće.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.