Glumica Rada Đuričin u bolnici – mediji: Ozbiljni zdravstveni problemi

Izvor: B92, 11.Jul.2022, 11:14

Glumica Rada Đuričin u bolnici – mediji: "Ozbiljni zdravstveni problemi"

Poznata srpska dramska umetnica Rada Đuričin (88) smeštena je na odeljenju intenzivne nege Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".

Od kada je primljena u pomenutu zdravstvenu ustanovu za pacijente sa simptomima akutnog moždanog udara, urađene su joj neophodne laboratorijske analize i svakodnevno je pod budnim okom medicinskog osoblja, pre svega neurologa, koji ulažu maksimum napora da glumica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobije najtežu životnu bitku.

U bolnici je redovno obilaze sin Radan Popović, uspešni snimatelj koji je karijeru gradio i u Beogradu i u Holivudu, gde je sarađivao sa istaknutim rediteljima poput Aleksandera Pejna i koleginica Vjera Mujović sa kojom je nerazdvojna poslednjih tridesetak godina, prenosi magazin Glorija.

Rada Đuričin ima dve diplome, jednu sa Fakulteta dramskih umetnosti i drugu sa Filozofskog fakulteta za srpski jezik i književnost. Na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu je debitovala 1958. glavnom ulogom u predstavi "Dnevnik Ane Frank" i članica je ansambla JDP-a od 1959.

Dobitnica više nagrada, Rada Đuričin je glumila u više filmskih i pozorišnih ostvarenja, ali i u poznatim serijama poput "Selo gori, a baba se češlja", "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija" i "Tajne vinove loze".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glumica Rada Đuričin u bolnici

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2022

Poznata srpska dramska umjetnica Rada Đuričin (88) smještena je na odjeljenju intenzivne njege Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.