Episkop Stefan: Datum osvećenja Hrama u saradnji sa Ruskom pravoslavnom crkvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 15:20

Episkop Stefan: Datum osvećenja Hrama u saradnji sa Ruskom pravoslavnom crkvom

Episkop remezijanski Stefan, vikar patrijarha srpskog Irineja, najavio je završetak radova u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru do kraja godine nakon čega bi moglo da dođe do "osvećenja" Hrama, čiji bi datum, kako kaže, trebalo da bude određen sa Ruskom pravoslavnom crkvom.

"Kad završimo radove do kraja godine, osvećenje se može izvršiti bilo kog dana. Verovatno će se datum odrediti u saradnji sa Ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravoslavnom crkvom jer je njihov patrijarh pozvan na taj svečani događaj. Ako sve bude u redu i u maju bude Sabor, osvećenje može da bude i tokom saborskog zasedanja", istakao je Stefan.

On kaže da mediji zlonamerno tumače "otvaranje Hrama", ukazujući da bi, da je, kako je i najavljivano, predsednik Rusije Vladimir Putin došao 26. oktobra u posetu Srbiji, "imali neku vrstu otvaranja".

"To bi bilo otvaranje Hrama, u smislu da se narodu, široj javnosti, omogući da vidi crkvu, a samo osvećenje predstavlja svečani čin kojem treba da prisustvuju svi oni koji to žele, iz svih krajeva Srbije i inostanstva", pojasnio je episkop Stefan za "Danas".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.