Druženje sa suncem u Nišu za decu obolelu od raka

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2023, 11:52

"Druženje sa suncem" u Nišu za decu obolelu od raka

Kako bi pomogli i podržali decu obolelu od raka, NURDOR poziva sve Nišlije da dođu na humanitarnu akciju “Druženje sa suncem” u Parku Svetog Save u Nišu u subotu, 13. maja od 11 do 18 sati. Za najmlađe posetioce organizovane su kreativne radionice, a prikupljen novac ići će njihovim vršnjacima koji se bore sa bolešću.

Organizatori su za najmlađe pripremili kreativne radionice, animatore, face painting i razne igre u kojima će se, kako kažu, mališani zabaviti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali i pružiti podršku svojim vršnjacima koji se bore za ozdravljenje. Oni pozivaju građane da dođu i podrže “male heroje”.

Sva sredstva prikupljena biće namenjena pružanju poboljšanja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i njihovih porodica - kažu iz NURDOR-a.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Do sada su pokrenuli brojne projekte i inicijative koje su doprinele poboljšanju kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka, otvorili su ukupno pet “Roditeljskih kuća” u Nišu, Novom Sadu i Beogradu i pomogli su izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.