Dodeljene Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju

Ministar prosvete Srbije, Mladen Šarčević uručio je danas Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju.

Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Šarčević je na svečanosti u Vladi Srbije u Beogradu ocenio da nagrada odražava viševekovni duh Svetosavlja i da se za nju "vredi boriti".

Priznanje su dobili vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u PU "Pčelica" iz Sremske Mitrovice Slobodanka Grčić, nastavnica matematike i računarstva u zemunskoj Osnovnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << školi "Lazar Savatić" Dejana Vojinović, nastavnik tehnike i tehnologije i tehničkog i informatičkog obrazovanja u kikindskoj Osnovnoj školi "Đura Jakšić" Milan Dragosavac.

Među dobitnicima su i Branka Bešlić, psiholog u Osnovnoj školi "Sonja Marinković" iz Subotice, učenica šestog razreda OŠ "Janko Veselinović" i šestog razreda OMŠ "Petar Konjović" u Beogradu Sofija Sviderski, učenica četvrtog razreda prirodno-matematičkog smera u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji Anja Kovačević kao i Marjan LJ. Ivanov, nastavnik elektro grupe predmeta u Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" iz Kule.

Svetosavska nagrada uručena je i direktoru Tehničke škole Užice Draganu Tucakoviću, studentu prve godine Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu Đorđu Ogrizoviću, vanrednom profesoru na Fakultetu organizacionih nauka Vesni Damnjanović, profesoru na kragujevačkoj Visokoj školi za menadžment i ekonomiju Milošu Stankoviću i gradskom menadžeru Beograda Goranu Vesiću.

Nagrađene su i osnovne škole "Branko Radičević" iz Šida, "Svetislav Golubović Mitraljeta" iz Batajnice, "Radoje Domanović" iz Niša, Poljoprivredno-veterinarska škola "Svilajnac", Visoka hotelijerska škola strukovnih studija iz Beograda.

Priznanje za doprinos obrazovanju pripalo je i kompanijama "VISA", "TELEKOM SRBIJA a.d.", "Knjaz Miloš" a.d. iz Aranđelovca, koncernu "Bambi" a.d. iz Požarevca, ; Fondaciji "UNIVEREKSPORT" i Regionalnom centru za talente Beograd 2.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šarčević uručio Svetosavske nagrade, priznanje i Vesiću

Izvor: N1 televizija, 27.Jan.2018

Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju...Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Šarčević je na svečanosti u Vladi Srbije u Beogradu ocenio da nagrada odražava viševekovni duh Svetosavlja i da se za nju "vredi boriti"...Priznanje su dobili vaspitač...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.