Devojčica iz Niša nije na evidenciji Centra za socijalni rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020, 11:24

Devojčica iz Niša nije na evidenciji Centra za socijalni rad

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da nestala trinaestogodišnja devojčica iz Niša, koja je pronađena u okolini Beograda, i njena porodica nisu bili na evidenciji niškog Centra za socijalni rad ''Sveti Sava''.

To je saopšteno povodom informacije da je Zaštitnik građana po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija o nestanku devojčice pokrenuo, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za socijalni rad u Nišu.

Kako se navodi, Zaštitnik građana je tražio da mu informacije i kopiju kompletne dokumentacije dostavi niški Centar za socijalni rad u roku od 15 dana, a u Ministarstvu napominju da centri za socijalni rad ne vode evidenciju o svim građanima Srbije i da pomenuta porodica do sada nije bila na evidenciji te ustanove, te da nije u mogućnosti da dostavi tražene podatke.

Dodaje se da je Ministarstvo po službenoj dužnosti naložilo Centru za socijalni rad da povodom ovog slučaja sprovede postupak u okviru svoje nadležnosti i da izvesti Ministarstvo uz napomenu da porodica ranije nije bila na evidenciji i da ne postoji dokumentacija.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Devojčica koja je pobegla od kuće nije u evidenciji Centra za socijalni rad

Izvor: Danas, 01.Jul.2020

inistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da se devojčica T. B. (13) iz Niša, koja je pobegla od kuće prošle subote, kao ni njena porodica, nisu nalazili na evidenciji Centra za socijalni rad.

Nastavak na Danas...

Ministarstvo: Devojčica iz Niša i njena porodica nisu u evidenciji Centra za socijalni rad

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2020

Devojčica iz Niša koja je tokom vikenda nestala, pa pronađena u Ugrinovcima nadomak Beograda, nije u evidenicji Centra za socijalni rad, kažu u Ministartsvu za socijalna pitanja. U evidenciji nije ni njena porodica, ali je Ministartsvo, kako kažu, naložilo niškom Centru “Sveti Sava” da sprovede...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.