Dečiji pisci gosti jubilarnog festivala stvaralaštva za najmlađe

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečiji pisci gosti jubilarnog festivala stvaralaštva za najmlađe

Ljubivoje Ršumović, Gradimir Stojković, Gordana Timotijević, Branko Stevanović, Tode Nikoletić i Violeta Jović, sprski su književnici za decu sa kojima će niški osnovci i srednjoškolci moći da se druže na 10. Festivalu dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu koji se održava u Nišu u sredu i četvrtak, 21. i 22. marta.

Program jubilarnog festivala, koji organizuje Opština Medijana, počinje u sredu 21. marta u 12 sati, kada će u Osnovnoj školi “ >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Sveti Sava” biti promovisan zbornik festivala. Od 13 sati, kažu u Medijani, u dvorištu Opštine biće zasađeno 10 sadnica.

Od 18 sati počinje književno veče “Ja kao ti - ti kao ja”, na odeljenju knjige za decu u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”, a gost će biti Gradimir Stojković.

U četvrtak 22. marta od 10 sati održava se “Raspored časova za pisce” i tada će pisci gostovati u svim osnovnim školama na teriotiriji Gradske opštine Medijana - dodaju.

Centralni program festivala, kako kažu, održaće se od 13 sati u maloj sali Doma Vojske. Biće dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa, kao i njihovim nastavnicima i mentorima.

U delu koji su nazvali “Govori kako pišeš” pisci i učesnici Festivala će se predstaviti publici, a tada će biti dodeljena nagrada “Naissa” Gradimiru Stojkoviću.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.