Decenija susreta dobre volje

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decenija susreta dobre volje

U organizaciji Srpske pravoslavne Crkvene opštine Svetog Save u Beču održan je tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike crkava, verskih zajednica i državnih institucija u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Drugom bečkom okrugu.

Prijem koji Srpska pravoslavna Crkvena opština Svetog Save organizuje povodom početka Nove godine po Julijanskom kalendaru održan je posle večernje službe.

Večernjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << službi, koja je služena na nemačkom jeziku, predstojao je arhiepiskop Arsenije iz Carigradske patrijaršije, a sasluživali su oci Filip Milunović, Aleksandar Lapin i Jovan Alimpić.

Nastupio je takođe i mešoviti eparhijski hor "Kornelije Stanković".

Prijemu se u toku večeri priključio i nadležni episkop austrijsko-švajcarski Andrej.

Ovogodišnjem prijemu i večernjoj službi su, pored ostalih, prisustvovali Nebojša Rodić, ambasador Republike Srbije u Austriji, Štefan Lajtner, šef verske kancelarije nadležne za pravoslavnu Crkvu Vlade Republike Austrije, horepiskop Emanuel Ajdin iz sirijske crkve Svetog Jefrema, Juta Hener, direktorka Biblijskog društva Austrije, Hristof Berger, direktor Crkveno pedagoške više škole u Beču.

Tradicija novogodišnjeg prijema u znak zahvalnosti za dobru saradnju uspostavljena je pre 10 godina. Na prijem se pozivaju prijatelji drugih veroispovesti.

Na početku ustanovljenja tradicije novogodišnjeg prijema ideja je bila da se, pošto tokom godine retko dolazi do susreta sa predstavnicima drugih veroispovesti, ova prilika koristi da se pokažu dobra volja za razgovor, druženje i iskaže zahvalnost za dobru saradnju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.