DOŽIVEO SAM ŠOK KADA JE IZVUČENO MOJE IME: Patrijarh Porfirije otkrio detalje sa izbora u kripti Hrama Svetog Save

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 22:54

"DOŽIVEO SAM ŠOK KADA JE IZVUČENO MOJE IME": Patrijarh Porfirije otkrio detalje sa izbora u kripti Hrama Svetog Save

"Kada sam bio u kripti Hrama Svetog Save, i kada je izvučeno moje ime, najpre mi se učinilo da sam čuo drugo ime", naglasio je patrijarh Porfirije.

Patrijarh Porfirije večeras je gostovao u emisiji "Uputnik" na RTS, gde je govorio o svojim obavezama i tome kako prolaze prvi dani pastirske službe nad pravoslavnim vernicima.

Poglavar SPC je otkrio i šta se dešavalo u kripti Hrama Svetog Save >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom izbora patrijarha, i kako se osećao kada je izvučeno njegovo ime iz Jevanđelja.

- Kada sam bio u kripti Hrama Svetog Save, i kada je izvučeno moje ime, najpre mi se učinilo da sam čuo drugo ime. I moram da budem iskren da sam se obradovao. Međutim, nije prošlo nekoliko sekundi, a za mene je to bilo kao večnost, i doživeo sam šok, ali u pravom smislu te reči. Istinsko osećanje dubinskog straha. A druga dvojica kandidata su imali veliki broj glasova, što znači i podršku sabora. Sva trojica smo bili potpuno izgubljeni pre nego što je započela molitva i izvlačenje imena onoga koji treba biti prvi među jednakima - rekao je patrijarh Porfirije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.