Izvor: Pančevac-online.com, 27.Jan.2023, 09:51

DANAS JE SVETI SAVA: Evo šta žene danas ne bi trebalo da rade, a šta znači ako na Savindan zagrmi

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Savu, koji se smatra jednom od najznačajnijih ličnosti srpske istorije. Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova. Sveti Sava rođen je kao Rastko Nemanjić. Bio je raški plemić iz vladarske […] The post DANAS JE SVETI SAVA: Evo šta žene danas ne bi trebalo da rade, a šta znači ako na Savindan zagrmi appeared first on PANČEVAC.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

Koliko znamo o Svetom Savi – vizionaru koji je dao identitet srpskom narodu

Izvor: RTS, 27.Jan.2023

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju Svetog Savu, koji se smatra jednom od najznačajnijih ličnosti srpske istorije. Aleksandar Raković iz Instituta za noviju istoriju Srbije ističe da je Sveti Sava dao identitet srpskom narodu i stvorio autokefalnu crkvu, da je zaslužan za uspostavljanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.