Česnica sa dukatima lomi se u parkiću na Badnji dan

Izvor: RadioCity.rs, 07.Jan.2017, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česnica sa dukatima lomi se u parkiću na Badnji dan

Kao i protekle godine na Badnji dan lomi se česnica u parku Svetog Save. Građani koji budu učestvovali u lomljenju česnice teške čak 50 kilograma mogu naći neki od 3 dukata u njoj. Najmlađima će biti deljeni badnjaci i ikonice.
Pored predstavnika iz Opštine Medijana koja organizuje ovaj događaj, lomljenju česnice će prisustvovati i sveštenstvo niške Eparhije. Lomljenje česnice i osvećenje i nalaganje badnjaka počinje u 16 sati.
Inače, ovo je 5. put da GO Medijana organizuje ovaj događaj. Podsetimo, prošle godine srećni su dukate svojim kućama poneli Nišlije Neda i Marko, dok je treći dukat pripao nepoznatom nalazaču.

Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.