Čačku preti opasnost od curenja 10 tona amonijaka

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačku preti opasnost od curenja 10 tona amonijaka

Radnici čačanske Hladnjače koja ne radi sedam meseci upozorili su da postoji mogućnost curenja amonijaka i ekološke katastrofe o čemu je danas raspravljala i gradska skupština koja je odlučila da taj problem mora biti što pre rešen.

U Hladnjači, koja je u stečaju je ostalo 10 tona amonijaka a meštani Mesne zajednice Sveti Sava, na čijoj teritoriji se nalazi Hladnjača su obavestili medije da se miris amonijaka oseća na desetak metara od postrojenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
U pismu medijima pet radnika koji su ostali u Hladnjači da brinu o rashladnim postojenjima su naveli da je do opasnosti od curenja amonijaka došlo usled ponovnog isključenja struje zbog velikih dugova prema Elektrodistribuciji.

"Od decembra prošle godine kada je Hladnjača prestala da radi i kada je došlo do curenja amonijaka ništa nije urađeno da se spreči moguća ekološka katastrofa", naveli su radnici u pismu dostavljenom medijima.

Taj problem danas su razmatrali i odobornici lokalne skupštine koji su odlučili da se formira novi štab za vanredne situacije "koji će pod hitno rešiti problem curenja amonijaka iz Hladnjače".Opozicioni odbornici iz Nove Srbije i Dveri su istkali da je Hladnjača "tempirana bomba za Čačak", da od nje preti ekološka katastrofa i da taj problem mora pod hitno da se reši "tako što bi grad kupio Hladnjaču i ustupio je povrtarima i voćarima na korišćenje".

Gradoačelnik Milun Todorović je rekao na sednici da grad nije ugrožen a da je situacija pod kontrolom i da ne treba širiti paniku.

On je napomenuo i da je jedan od problema nerešena vlasnička struktura Hladnjače o čemu odlučuje Privredni sud u Čačku. Todorović je istakao da je nakon razgovora sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije struja u Hladnjači ponovo uključena.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Čačku čekaju da na građane pokulja amonijak?

Izvor: Mondo, 07.Jul.2016

Radnici čačanske Hladnjače, koja ne radi sedam meseci, upozorili su da postoji mogućnost curenja amonijaka i ekološke katastrofe...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..O tom poznatom a zanemarenom problemu, danas je raspravljala i Gradska skupština koja je odlučila da to pitanje mora biti što...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.