Autobusi za ekskurziju niške škole poslati na vanredni tehnički, mališani čekali zamenu 3 sata

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobusi za ekskurziju niške škole poslati na vanredni tehnički, mališani čekali zamenu 3 sata

Ispred Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu, jutros je bilo parkirano 5 autobusa koji je trebalo da učenike ove škole odveze na jednodnevnu ekskurziju do Pirota. Međutim, policija je 3 od 5 poslala na vanredni tehnički pregled, zbog čega su mališani morali da čekaju 3 sata da bi krenuli na planirani put. U policiji kažu da autobusima nisu bile ispravne kočnice, brisači, pa i uređaji za odmagljivanje.

7:30 i učenici 2. razreda se okupljaju kod OŠ “ >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Sveti Sava” na Bulevaru Nemanjića. Međutim, usledilo je razočaranje jer u dogovoreno vreme nisu krenuli. Naime, kako kažu roditelji, saobraćajna policija ocenila je da 3 od 5 autobusa nisu adekvatni za korišćenje, pa su ih poslali na vanredni tehnički pregled.

Počelo je, kaže otac jedne devojčice, trosatno čekanje. Tek onda su stigli novi autobusi, ali i novi vozač.

Neki roditelji nisu imali poverenja da pošalju svoju decu, bili su revoltirani. U svakom slučaju, nikome nije bilo prijatno, ni deci ni roditeljima - kaže roditelj.

Direktorka škole “Sveti Sava” Sanela Tarana kaže da nije sigurna da je neko odustao od ekskurzije, osim možda “jednog ili dva deteta”.

Dodaje, da je problem nastao zbog nekakvih folija na staklima, koje, kaže, navodno nisu bile atestirane.

Ti autobusi su koliko juče korišćeni za ekskurziju do Grze. A, eto, sada kao nisu adekvatni. Deca jesu čekala, ali smo napokon stigli u Pirot. Deci je prelepo i ekskurzija teče po planu - kaže Tarana.

U Policijskoj upravi Niš kažu nije bio problem samo u folijama.

Utvrđeni su sledeći nedostaci - neispravne kočnice, uređaj za odmaglivanje vetrobrana, oštećeni su brisači, a folije nisu atestirane - navode u policiji.

Zato su, kažu, bili obavezni da ih isključe iz saobraćaja.

Posle odlaganja, izlet u Pirot koji košta 2.448 dinara za najmlađe osnovce, ipak je realizovan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.