Akcija Negujmo srpski jezik u Tršiću oduševila mališane

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Negujmo srpski jezik" u Tršiću oduševila mališane

U organizaciji Ministarstva kulture i informisanja i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu kao suorganizatora, održana je još jedna manifestacija u okviru akcije "Negujmo srpski jezik".

Ovaj put, manifestacija je održana u Tršiću, gde se okupilo 95 učenika i nastavnika OŠ " Rajak Pavićević", OŠ "Sveti Sava", iz Bajine Bašte, OŠ "Dušan Jerković"iz Kostojevića, OŠ "Stevan Joksimović" iz Rogačice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i OŠ "Milan Blagojević" iz Lučana. Učesnici su imali prilike da pogledaju predstavu "Devojka brža od konja", inspirisanu narodnim književnim stvaralaštvom. Drugog dana, učenike je pozdravila pomoćnica ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Ivana Dedić. Potom su prisutni odgledali predstavljanje istorijata akcije "Negujmo srpski jezik", kao i popularnu himnu akcije i televizijske spotove. O jeziku i pismu đacima je govorio prof. dr Veljko Brborić, a izdavačka kuća "Evro buk" darovala im je knjige. Tokom manifestacije, učenici su posetili rodnu kuću Vuka Karadžića, saborište i manastir Tronošu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.