Izvor: Pančevac-online.com, 27.Jun.2023, 10:01

VERNICI SLAVE JEDNOG OD NAJVEĆIH SVETACA Sveti Jelisej je razdvojio vodu u Jordanu, oživljavao mrtve i nahranio gladne! Evo koji su običaji na današnji dan!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Jeliseja. Biblija kaže da, kada je bog hteo da uzme sebi proroka Iliju, za naslednika mu je odredio Jeliseja. Ilija je Jeliseju preneo božju volju, ogrnuo ga svojim ogrtačem i izmolio od boga proročki dar za Jeliseja. Hrišćanske priče kažu da je po čistoti i vrednoći […] The post VERNICI SLAVE JEDNOG OD NAJVEĆIH SVETACA Sveti Jelisej je razdvojio vodu u Jordanu, oživljavao mrtve i nahranio gladne! Evo koji su običaji na današnji dan! appeared first on PANČEVAC.
Pogledaj vesti o: Sveti Ilija

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.