Izvor: Press, 01.Avg.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUTRA SLAVIMO SVETOG ILIJU! Ukoliko radite na OVAJ DAN desiće vam se velika NESREĆA

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra, 2. avgusta, slave Svetog Iliju, u narodu poznatog kao Ilija Gromovnik.
Foto: Printscreen youtube
Pravoslavni vernici 2. avgusta obeležavaju veliki prazmik Svetog Iliju.

Sveti Ilija, veoma poštovan u pravoslavlju kao strog i nepokolebljiv propovednik etičkih vrednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prisutan je u Starom i u Novom zavetu kao prorok čije je osobine preuzelo hrišćanstvo dovodeći ga u vezu sa nastanakom nove vere i novim Hristovim dolaskom.

Sveti Ilija, veoma poštovan u pravoslavlju kao strog i nepokolebljiv propovednik etičkih vrednosti, prisutan je u Starom i u Novom zavetu kao prorok čije je osobine preuzelo hrišćanstvo dovodeći ga u vezu sa nastanakom nove vere i novim Hristovim dolaskom.

Prema narodnom predanju veruje se da Sveti Ilija nije umro već da se vazneo na nebo.

Sveti Ilija Gromovnik, kako ga još zovu u narodu, pada u najsušnije i najtoplije doba godine, a običaj je da se na njegov praznik ne radi u polju, da se ne bi navukao gnev svetitelja.

Prema predanju na ovaj dan ne valja raditi na polju ili u kući, jer vas može udariti grom.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kad zatutnji na Svetog Iliju...Danas pazite na OVO

Izvor: Mondo, 02.Avg.2017, 00:00

Kada na Svetog Iliju pucaju gromovi narod kaže da to svetac gađa đavole, pa se ne valja krstiti. Narod kaže i da bi trebalo dobro gledati mesto gde grom udari jer je to znak da se tu krije nečastivi...Vernici i Srpska pravoslavna crkva danas slave praznik starozavetnog proroka i novozavetnog svetitelja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.