Zvezdin advokat postao ministar u francuskoj vladi

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2020, 10:17

Zvezdin advokat postao ministar u francuskoj vladi

Njegovi klijenti bili su, među ostalima, i čuveni Bernar Tapi, fudbaler Karim Benzema, rukometaš Nikola Karabatić... PRE mnogo godina, bio sam u Srbiji. Angažovali su me da branim Srbina zatočenog u Prizrenu. Otišao sam tom prilikom na Kosovo polje. Bio sam impresioniran. To mesto, koje za Srbe predstavlja kolevku nacije, zaista je neverovatno. Obišao sam i manastire. Bio je to fantastičan trenutak u mojoj profesionalnoj karijeri. Nosim prelepe uspomene.Tim rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << svojevremeno je, za "Novosti", opisao veze sa našom zemljom čuveni francuski advokat Erik Dipon Moreti, koji je pred Nacionalnim finansijskim tužilaštvom branio i odbranio Crvenu zvezdu posle sumnji u meču sa PSŽ. Moreti je sada, posle promene na čelu francuske vlade, imenovan za novog ministra pravde i predstavlja pravu zvezdu "prelaznog roka". U ranijem razgovoru, za naš list, Dipon Moreti je za Haški tribunal rekao da nije model za pravosuđe i da ova institucija funkcioniše na krajnje čudan način. Čovek koji voli fudbal i koji kaže da je Ivan Ćurković iz Sent Etjena obeležio celo njegovo detinjstvo, kao specijalista za krivično pravo važi za jednog od najboljih stručnjaka u ovoj oblasti. Njegovi klijenti bili su, među ostalima, i čuveni Bernar Tapi, fudbaler Karim Benzema, rukometaš Nikola Karabatić... Dipon Moreti potiče iz skromne radničke porodice iz okoline Lila i osim slavnih ličnosti, brani i siromašne, ako treba i besplatno. Voli i koridu, lov, piše knjige, glumac je. Neki od ministara u novoj, Kasteksovoj vladi, zadržali su, inače funkcije, kao što je Žan-Iv Ledrijan, zadužen za Evropu i spoljne poslove. Njegovo iskustvo Makronu će i dalje veoma dobro doći. Zadatak nove vlade biće, pre svega, da prebrodi finansijske teškoće posle izlaska iz krize izazvane koronom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Odbranio Zvezdu od optužbi za nameštanje, sada postao ministar u Francuskoj

Izvor: B92, 09.Jul.2020

Čuveni francuski advokat Erik Dipon Moreti, koji je između ostalih branio i FK Crvena zvezda, imenovan je za novog ministra pravde u Vladi Francuske...Kako prenose "Novosti", Moreti na određen način predstavlja pravu zvezdu "prelaznog roka" na političkoj sceni Francuske...Moreti je postao poznat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.