Urednika gej-magazina gađali papirom i šutirali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urednika gej-magazina gađali papirom i šutirali

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas napad na glavnog urednika magazina "Optimist – vodič kroz gej Srbiju" Predraga Azdejkovića, koji je izjavio da su ga fizički i verbalno napala dvojica mladića.

Azdejković je za UNS rekao da su ga dvojica momaka od oko 20 godina, dok su napuštali gradski prevoz, gađali zgužvanim papirom, pretili da "peder gradom neće šeteti" i šutnuli u stomak.

Slučaj sam prijavio policiji i ja očekujem da će oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzo pronaći napadače. Srećom, kamera je sve snimila, tako da verujem da neće biti problema da se oni pronađu, rekao je Azdejković za UNS.

UNS traži od nadležnih da hitno pronađu i kazne napadače na Azdejkovića.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAPADNUT GEJ AKTIVISTA Predrag Azdejković: Šutnuli su me u stomak

Izvor: Kurir, 05.Sep.2015, 07:50

Sreća je što u novim autobusima gradskog prevoza postoje kamere koje su sve snimile, pa verujem da neće biti problema da se napadači pronađu, kaže Azdejković za Kurir..BEOGRAD - Poznati LGBT aktivista i urednik gej magazina Optimist Predrag Azdejković napadnut je prekjuče u gradskom prevozu!..Napad...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.