Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Srbije pobegao iz zatvorske bolnice u Zagrebu

Državljanin Srbije Ivan Đorđević (31), koji je nepravosnažnom presudom u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora i bio je pritvoren u zagrebačkom Remetinecu, pobegao je iz bolnice "Sestara milosrdnica", piše Jutarnji list.

Đorđević je juče iskoristio priliku dok je bio u toaletu i napustio bolnicu, gde je bio smešten radi lečenja.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je Đorđević pobegao juče oko 11:15 časova.

Pritvorenik je bio pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.

Đorđević je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu. Presuda je doneta krajem oktobra na osnovu toga što je Đorđević priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora, a 21. novembra je na tu presudu uložio žalbu.

Osim toga, kako se navodi, protiv Đorđevića se vode još postupci pred Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Navodi se da je Đorđević državljanin Srbije, gde ima prebivalište, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku i da postoji opasnost da ako bi bio pušten na slobodu, mogao bi da postane nedostupan hrvatskom pravosuđu. Postoji verovatnoća da je Đorđević možda već napustio Hrvatsku.

O njegovom begu odmah su obavešteni i svi granični prelazi, a daljom istragom ustanoviće se da li je taj beg bio planiran, da li je imao pomagača ili više njih, kao i da li je napustio Hrvatsku.

Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bega pritvorenika i eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem poternice za odbeglim pritvorenikom.

Autor: Tanjug, Jutarnji list

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Srpski državljanin pobegao iz zatvorske bolnice u Zagrebu

Izvor: RTS, 20.Jan.2020

Državljanin Srbije, Ivan Đorđević (31), koji je nepravosnažnom presudom u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora i bio je pritvoren u zargrebačkom Remetinecu, pobegao je iz bolice "Sestara milosrdnica", piše "Jutarnji list". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.